19 Nisan 2025 11:43

Sebahat Tuncel: Sırrı Süreyya Önder’i sahiplenme toplumsal barış talebidir

Sırrı Süreyya Önder’in sağlığına kavuşacağı umudu taşıdıklarını belirten Sebahat Tuncel, “Arkadaşımızın şahsında barış mücadelesi toplumda bir şekilde karşılık görmüş” dedi.

Sebahat Tuncel: Sırrı Süreyya Önder’i sahiplenme toplumsal barış talebidir

Fotoğraf: MA

İstanbul — Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Meclis Başkanvekili ve İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan’da saat 22.00 civarında evinde fenalaşarak, Şişli'de bulunan Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı. Aort damarının genişlemesiyle kalp krizi geçirdiği tespit edilen Önder’in ameliyatı 12 saat sürdü. Ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Önder’in hayati tehlikesi devam ediyor. 

Önder için birçok kesim tarafından geçmiş olsun ziyaretleri yapılıyor. Son 3 gündür ziyaretçi akınına uğrayan hastanede bulunanlar arasında Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi Sebahat Tuncel de bulunuyor. Önder’in sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Sebahat Tuncel, Önder’in barıştaki rolüne ilişkin konuştu. 

“Toplum barışı sahipleniyor”

Sebahat Tuncel, Önder’in bu sürece güçlü bir cevap vererek, aralarına tekrar döneceği umudu taşıdıklarını ifade etti. Hastanedeki ziyaretçi akınına işaret eden Sabahat Tuncel, “Sırrı Süreyya Önder, Türkiye’de barışın sağlanması, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü konusunda işin merkezinde olan ve emek harcayan bir arkadaşımız. Bugün çeşitli yelpazelerden siyasi partilerin Önder’le dayanışma içerisinde olması barış çabalarının bir sonucu olarak ele almak gerekiyor. Türkiye’nin çok çeşitli yerlerinden insanlar buraya geliyor. Karadeniz'den, Ege'den geliyorlar. Bu sahiplenme aynı zamanda toplumsal barış talebini gösteriyor. Aslında toplum barış talebine cevap veriyor. Üzücü bir konu üzerinde oldu ama Sırrı Süreyya Önder arkadaşımızın şahsında barış mücadelesi toplumda bir şekilde karşılık görmüş oluyor. Önemli olan siyasetçilerin de bunu görmesidir. Toplumun ortaya koyduğu bu duruşa verilecek en iyi cevap taleplerini görmektir. Umuyoruz ki Sırrı Süreyya Önder arkadaşımız toplumda barış beklentisiyle oluşan pozitif enerjiyle bir an önce sağlığına kavuşur" diye belirtti. (MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

TÜPRAŞ’ta öfke büyüyor

TÜPRAŞ’ta öfke büyüyor

Erdoğan-Şimşek programını arkasına alan Koç Holdingin TÜPRAŞ’ta düşük zam dayatması işçilerin öfkesini büyüttü. Yüzde 28 zammı kabul etmeyen işçiler, 4 rafineride eylem yaparak ücretlerdeki erimenin karşılanmasını istedi. 1 Mayıs’ı toplu sözleşme mücadelesiyle karşılayan işçiler, etkili eylem kararları alınmasını istiyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Aile Bakanlığı, “aile yılı” kapsamında düşük gelirli ve üç çocuklu ailelere TOGG için uzun vadeli finansman sağlayacağını duyurdu

Evrensel'i Takip Et